Brandweer zoekt tien spuitgasten.

Brandweer zoekt tien spuitgasten.

Leads  

 Het beroep van brandweerman heeft altijd tot de verbeelding gesproken. Als kind al droomden we ervan na enkele klaaglijke sirenestoten op de fiets te springen, in een leren pak te belanden en met een stevige helm op het hoofd, liefst van bovenop een hoge ladder, uitslaande branden te lijf te gaan. Al moesten in Lebbeke vaker mensen uit hun overstroomde woning op het droge worden gebracht. 

Voor de meesten onder ons kwam die droom nooit uit. Dus moesten we ons noodgedwongen laven aan de straffe ‘pompiers’verhalen die soms de omvang van een stadslegende aannamen, aangedikt als ze waren tijdens de jaarlijkse viering van patroonheilige Barbara.

Sirenes horen we vandaag uitsluitend nog wanneer een brandweerwagen voor de deur passeert. Er is nog meer veranderd: de opleiding is een stuk efficiënter geworden, korpsen specialiseren zich en werken nauwer samen. 


Het brandweerpersoneel wordt constant bijgeschoold. Tijdens de jongste Roefeldag kregen jonge pompiers in spe de kans hun spuitcapaciteiten te demonstreren. Jong geleerd is oud gedaan. Al is de nood aan nieuw volwassen bloed groot. Het Lebbeekse korps wil tien aspiranten 


Voorwaarden tot aanwerving, lees DeKramiek op bladzijde 18.


Naar onze eigen website

GPS: 50.998457, 4.124892

Selecteer wat u op de kaart wil zien

Events